Tawaran diskaun 50% saman trafik pada 30 Julai ini di Dataran Merdeka KL sempena Hari Polis ke-215

Sempena dengan Peringatan Hari Polis ke-215 Tahun 2022, Polis DiRaja Malaysia (PDRM) bakal menawarkan pengurangan biaya saman trafik sehingga 50% kesalahan terpilih terus menerusi program Jalan Maret 2022. Ia bakal berlangsung di Dataran Merdeka, KL pada 30 Juli ini.

program penawaran diskaun saman sebelum ia, yang ditawarkan kompaun yang membabitkan kemalangan, tidak saman status waran menangkap, di garisan berkembar, tidak mematuhi lampu merah, ini bahaya/potong’Q’ dan menggunakan lorong-lorong. Selain itu, kesalahan yang diizinkan tidak boleh kompaun (NC), status perbicaraan, kesalahan berkaitan kenderaan berat dan pengubahsuaian ekzos kenderaan turut tidak ditawarkan pengurangan.

Menurut laman Facebook PDRM, bagi orang ramai yang memiliki saman trafik tertunggak dan mahu melansaikannya dengan menikmati diskaun ini, bolehlah datang ke program tentang yang berlangsung dari jam 9 pagi hingga 6 petang.

Selain itu, banyak lagi acara menarik yang bakal disajikan untuk kunjungan orang ramai, antara lain pameran aset-aset PDRM, persembahan aksi motosikal PDRM, persembahan dari Unit Payung Terjun 69 Komando dan banyak lagi program istimewa untuk Anda seisi keluarga.