Honda Malaysia dalam laluan betul untuk capai sasaran jualan 2022 – 39k unit terjual dalam 1H 2022

Sudah memasuki bulan Julai, Honda Malaysia (HMSB) kini mendedahkan prestasi jualan mereka untuk melihat pertama tahun 2022. Syarikat itu berjaya menjual 39.000 unit untuk tempoh enam bulan pertama tahun ini, meletakkan ia di laluan betul untuk mencapai sasaran setiap tahun 80.000 unit.

Catatan jual tahun pertama ini menunjukkan peningkatan sebanyak 60% berbanding tempoh sama tahun lepas, dan Mac adalah bulan terbaik dengan lebih 10.500 unit yang diberikan kepada pelanggan. HMSB menambah, mereka juga berjaya menerima lebih dari 105.000 tempoh dari Januari hingga Jun 2022.

melihat model mengikut, City adalah yang paling laku, dengan melihat 39% daripada jumlah penjualan secara keseluruhan, Kota yang diikuti hatchback 23% dan Civic 18%. Sebagai makluman, tiga model ini, serta Accord adalah model bukan paling laris nasional dalam segmen masing-masing dari bulan Januari hingga Mei.

“Penerimaan baik model Honda baru ini (seperti Civic dan HR-V serba baru) telah membantu meningkatkan prestasi jualan kami tahun ini. Kami menyaksikan permintaan yang tinggi melalui suhu yang dibuat sebelum waktu berakhirnya biaya 30 Jun lalu, dengan lebih 105.000 suhu yang dibuat dalam masa enam bulan pertama tahun ini,” kata pengarah urusan dan CEO HMSB, Hironobu Yoshimura.

“Syarikat bekerja keras untuk memastikan kereta baru ini dapat disampaikan kepada pelanggan dalam masa yang ditetapkan sambil mengekalkan kualiti tinggi. Honda Malaysia ingin memberikan penghargaan kepada semua pelanggan kami di atas sokongan yang, serta kesabaran mereka,” tambah beliau.