Geely Radar RD6 – bahagian dalam pikap EV didedah

bulan lalu, Geely telah memperkenalkan trak pikap elektrik RD6 yang diletakkan di bawah jenama sub baru mereka Radar Auto. Jenama ini akan memberi fokus lebih kepada kenderaan elektrik penuh (EV) gaya hidup di luar ruangandan produk pertama adalah RD6 ini.

Sebelum ini, hanya bahagian luar trak pikap elektrik itu yang ditunjuk, tetapi sekarang melalui set gambar yang melalui alias pegawai perhubungan Twitter Geely, Ashkita dapat melihat pula bahagian terutama di kokpit.

Bagi yang bermata tajam, anda pasti dapat melihat rekaan papan pemuka ini terlihat familiar. Ini adalah kerana ia sama seperti SUV Haoyue VX11 (juga dikenal sebagai Okavango), termasuklah rekaan stereng, skrin infotainmen dan instrument serta corong pendingin hawa.

Panel pintu dan konsol tengah juga sama, tombol gear trak pikap ini menggunakan bentuk petak melintang, tetapi berbanding lurus dengan Haoyue. Model stereo di dalam gambar ini masih berada di sebelah kiri (untuk negara asalnya), sementara tempat duduk juga dibalut dengan kemasan warna hitam, seperti kebanyakan bahagian lain.

Dibina atas platform Sustainable Experience Architecture (SEA) Geely, RD6 akan ditawarkan dalam tetapan satu motor dan dua motor. Laporan sebelum ini menyatakan bahawa jarak geraknya boleh pergi sehingga 600 km, bersandar kepada pakej bateri, manakala kuasanya boleh pergi antara 200 hp hingga 400 hp.