Toyota Veloz – tempahan cecah 5.200 unit sebelum dilancar, bakal dirasmikan dalam masa terdekat

UMW Toyota Motor (UMWT) mengumumkan bahawa selepas tempahan Toyota Veloz dibuka pada Juni lalu, MPV berkenaan kini sudahpun ditempah sebanyak 5.200 unit. Syarikat menghormati turut menyatakan bahawa model ini bakal dilancarkan secara rasmi “tidak lama lagi”.

“Pengenalan Toyota Veloz ini akan menjadi detik yang sigifikant buat kami dan kami yakin ia akan menjadi popular dikalangan rakyat Malaysia dengan penawaran premium berbaloi, perincian canggih, dan sudah tentu, kualiti dan ketahanan Toyota yang sudahpun diketahui,” kata presiden UMWT, Ravindran K.

“Kami sedang gigih berusaha untuk menyediakan pakej yang betul untuk pelanggan. Sudah menjadi hala tuju kami untuk ‘Extra Mile’ dengan memberikan perhatian dan perhatian yang tinggi untuk keperluan pelanggan terus menerusi penawaran jualan dan lepas jualan kami,” tambahnya lagi.

Seperti yang diketahui sebelum ini, Veloz merupakan kembar Perodua Alza yang diasaskan dari platform Daihatsu New Global Architecture (DNGA) yang sama, menggunkan enjin dan transmisi serupa, serta turut diproduksi bersama di kilang Perodua di Sg. Cho.

Sebelum ini UMWT sudahpun mengumumkan bahawa Veloz bakal dijual pada harga anggaran atas jalan tanpa asuransi RM95.000, atau RM20k lebih mahal dibandingkan varian model tertinggi Alza iaitu Alza AV. Jadi apa kelebihan dan perbezaan antara Veloz dan Alza? Kami sudahpun menyediakan satu artikel tentang perkara tersebut yang boleh anda baca di PAUTAN INI.

GALERI: Toyota Veloz pasaran Malaysia