Setel kini ada fungsi ‘One-Tap Fuelling’ – 1k pengguna pertama; diperluaskan dalam tempoh dua bulan lagi

Setel telah memperkenalkan fungsi baharu ‘One-Tap Fuelling’, yang membolehkan pengguna mengaktifkan pam petrol hanya dengan satu ketik di mana-mana stesen Petronas di seluruh negara, serta mengisi bensin dan menjangkau mata ganjaran Mesra. Buat masa, fungsi tersebut untuk 1.000 pengguna Setel pertama yang terdaftar di seluruh negara dan ketersediaannya sekarang akan diperluas secara berperingkat sepanjang dua bulan yang akan datang.

“Kami sentiasa berusaha dan membangunkan solusi yang memenuhi keperluan pengguna kami yang sentiasa berubah, terutamanya dalam tempoh endemik ini di mana rakyat Malaysia bergerak dengan lebih berbanding sebelum ini. Sejak empat tahun yang lalu, pengguna setia kami telah menikmati pengalaman mengisi bensin yang lebih memudahkan di stesen-stesen Petronas.

Dan kini, pengguna yang biasanya harus membuat beberapa saat sebelum dapat mengisi minyak, boleh melakukannya dengan mengetik sahaja terus menerusi aplikasi Setel. Pengguna tidak perlu lagi mengeluarkan dompet atau kad untuk mengisi bensin dan memperoleh mata ganjaran. Sungguh, kami memahami kepentingan sumber masa bagi para pengguna,” kata Mazlin Erawati Ab Manan, CEO Setel.

Pengguna Setel yang berminat juga boleh mendapatkan akses awal dengan memuat halaman “Dah Setel So Far” masing-masing dalam bentuk Instagram Story atau Tweet dengan kapsyen: “I want One-Tap Fueling now”, di samping men-tag @setel dan sertakan tanda pagar #SetelOneTapFuelling.

Malahan mulai hari ini hingga 4 Oktober 2022, pengguna Setel juga dibuatkan kotak hadiah edisi terhad oleh Setel apabila mereka memuat naik video mereka yang paling kreatif di Instagram atau Twitter yang menunjukkan pengalaman mereka menggunakan fungsi ‘One-Tap Fuelling’, serta dengan tag @ setel dan tanda pagar yang sama.

Melalui fungsi tersebut, pengguna Setel dapat menetapkan kuantiti petrolyang ingin diisi – mengikut liter atau tangki penuh, di laman ‘Keutamaan’ semasa konfigurasi fungsi ‘One-Tap Fuelling’.

Pengguna juga boleh menetapkan kaedah pembayaran pilihan masing-masing termasuk CardTerus untuk pembayaran terus atau melalui kad debit atau kredit, serta Setel Share, iaitu mudah yang membolehkan pengguna berkongsi Setel Wallet atau CardTerus mereka dengan dua orang lain untuk membuat bayaran sambil-sama mencapai mata ganjaran Mesra.