Polis Johor cari 7 Porsche no. pendaftaran Singapura secara merbahaya di Kota Tinggi

Gambarlan tersebarnya satu video di laman sosial memaparkan gambar olahraga berjenama Porsche yang kesemua mengenakan nombor pendaftaran dari Singapura dengan cara merbahaya di hujung minggu, pihak Polis Diraja (PDRM) terus menerusi mengeluarkan kenyataan bahawa kesemua kenderaan yang muncul dalam video tersebut yang sedang dicari.

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Supt. Husin Bin Zamora, kejadian tersebut berlaku di KM42 Jalan Sungai Rengit-Kota Tinggi Arah Kota Tinggi menghala ke Bandar Penawar/Sungai Rengit. Kesemua hal yang berkenaan dengan pengawasan akan memandu dan secara merbahaya sehingga menyebabkan kemalangan, menulis kenyataan itu lagi.

secara keseluruhan tujuh buah Porsche dilihat secara keseluruhan dalam kejadian tersebut masing-masing dengan nombor pendaftaran SLW3839P, EN403M, SKH3888M, SMG80C, SBA479Z, SMZ986P dan SNF19A.

“Polis Daerah Kota Tinggi memohon kerjasama pemilik kenderaan agar dapat hadir ke Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik, Ibu Pejabat Polis Kota Tinggi untuk membantu proses siasatan. Kes disat di bawahah 6(1) N166/59 iaitu secara merbahaya,” kata Husin dalam kenyataan tersebut.

Dalam dua video yang tular pada 17 Julai berkenaan, kesemua Porsche tersebut dilihat berkonvoi dan kenderaan yang sedang melalui sebatang jalan dua hala satu lorong di Kota Tinggi, Johor. Sebahagian mereka terlihat di bagian garis berkembar, malah ada yang garis-garis tanpa mempeduli sedang dipandu dari arah arah bertentangan.