Perodua Myvi salah masuk di bulatan Batu Caves, lawan arus trafik di Jalan Kuching pagi tadi

Satu lagi kejadian melawan arus, dan sekali lagi melibatkan Perodua Myvi – kali ini berlaku pagi tadi di Jalan Kuching, Kuala Lumpur, dan dilaporkan oleh Pusat Arahan dan Kawalan Kuala Lumpur (KLCC) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur terus menerus Twitter mereka.

Ciapan yang turut serta menyertakan gambar Perodua Myvi berwarna biru masuk ke bulatan Batu Caves tetapi melalui arah berlawanan dengan arus lalu lintas, kemudian terperangkap di tengah-tengah arus lalu lintas tersebut. Menurut KLCCC, polis trafik terus berkejar ke tempat kejadian untuk keselamatan di kawasan insiden tersebut.

Dalam ciapan sekitar 15 selepas itu, KLCCC menyatakan skuad bergerak DBKL Renjer turut serta datang ke tempat kejadian untuk pilihan halangan serta menunda Myvi tentang ke tepi jalan. Mujur tiada sebarang kemalangan mahupun kecederaan dilaporkan dari insiden tersebut.

Perkara-perkara seperti ini sudah sering terjadi, tapi masih ada yang mengambil keputusan dan tidak mengambil keputusan walaupun ada insiden yang mencatatkan kematian. Jadi, sama-samalah kita terus memandu dengan lebih berhemah selepas ini ya.