Perkhidmatan LRT dilanjutkan operasi hingga jam 1 pagi sempena Piala FA di Bukit Jalil pada 10 Sep ini

Esok malam (10 September) bakal berlangsungnya perlawanan bola sepak Piala FA 2022 yang melibatkan pertembungan sengit antara pasukan Terengganu FC dengan Johor Darul Takzim (JDT) di Stadium Bukit Jalil. Susulan itu, Rapid KL telah mengumumkan waktu operasi bagi perkhidmatan LRT, terutama laluan Seri Petaling akan dilanjutkan.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan, Rapid KL berkata, operasi stesen LRT Bukit Jalil dilanjutkan sehingga jam 1 pagi dan tren tambahan akan disediakan selepas perlawanan tamat.

Para pengguna diingatkan agar menggunakan kad Sentuh ‘n Go untuk transaksi pembayaran tambang bagi lagi perjalanan masing-masing. Malah Rapid KL juga memaklumkan ruang khas untuk solat juga disediakan di stesen Bukit Jalil. Jadi, bagi Anda yang bakal ke Stadion Bukit Jalil besok, lebih mudah untuk menggunakan perkhidmatan LRT untuk mengelakkan Anda tersekat di kesesakan lalu lintas.

Dalam masa yang sama, konsert 30 Tahun Dewa 19 juga diadakan untuk malam kedua di Axiata Arena Bukit Jalil yang terletak berhampiran dengan Stadium Bukit Jalil. Jadi, jika anda mahu ke konsert, juga boleh menggunakan perkhidmatan LRT.