myTukar lancar penjenamaan semula berwarna oren di myTukar Auto Fair 2022 – kini seiras imej Carro

Platform kereta yang digunakan myTukar hari ini telah menggunakan penjenamaan semulanya, warna identiti korporat oren bagi pembagian pengukuhan jenama serta kebolehannya sebagai sebahagian dari jaringan serantau Carro. Pelancaran seharusnya dimulai pada myTukar Auto Fair 2022, yang berlangsung di myTukar Retail Experience Center Puchong South mulai sekarang sehingga 3 Juli nanti.

Identiti korporat baharu ini membolehkan ia kini selari dengan Carro, iaitu syarikat induknya yang berpusat di Singapura dan kini berusaha untuk menjadi platform yang terpakai terpakai terbesar di Asia Tenggara. Penjenamaan semula ini akan diikuti dengan berbagai perubahan untuk myTukar, termasuk flit trak tunda baharu bagi penghantaran dari pintu-ke-pintu untuk pelanggan dan kempen pertama yang dikuasakan oleh Carro akan dibuat dalam tempo beberapa bulan mendatang.

“Dengan usaha kolektif kami pernah sebagai syarikat, bersama rakan kerjasama kami, pengedar dan pelanggan yang mempercayai kredibiliti kami, industri terpakai tidak mudah untuk diakses, telus dan dipercayai,” kata CEO myTukar Derrick Eng.

“Penambahbaikkan yang dibuat pada myTukar adalah melangkaui penjenamaan semula; kami telah tanpa ke upayaan, perniagaan, kecerdasan data dan pengetahuan teknikal kami dengan syarikat induk kami, Carro, untuk memberikan nilai yang lebih baik kepada pelanggan kami,” tambahnya lagi.

CEO dan pengasas bersama Carro Aaron Tan pula menambah: “Penjenamaan semula myTukar hari ini adalah komitmen syarikat untuk memberikan pengalaman bertaraf dunia kepada pelanggan, memastikan proses pemilikan kereta yang lancar dan telus. Dalam menyelaraskan identiti dan nilai teras jenama kami antara satu sama lain, kami sangat teruja untuk menjadi sebahagian dari perjalanan berterusan myTukar.”

Penjenamaan awal ini dibuat setelah myTukar menunjukkan pertumbuhan pantas di seluruh negara yang ada dalam bentuk digital mahupun fizikal. Beberapa tahun belakangan ini jumlah transaksi meningkat sebanyak 63% untuk jualan borong dan 260% untuk peruncitan, membantu meningkatkan pendapatan bersihnya sehingga 89%. Imej korporat baharu disasarkan untuk memberikan syarikat tersebut lebih kepada pelanggan dan membantu meningkatkan pengembangan secara geografis, membantu memacu pertumbuhan dan jualan.

“Penjenamaan awalnya adalah komitmen kami untuk memberikan pengalaman pembelian kepada pelanggan secara menyeluruh apabila mereka memutuskan untuk membeli kereta impian mereka yang seterusnya,” kata Eng. “Kami yakin dengan sokongan teknologi Carro, penampilan serantau dan pengalaman kami dalam menguasai pasaran Malaysia, kami akan dapat mencatat rekod pertumbuhan kami.”

myTukar negara meletakkan seluruh kotak oren besar yang dicetak kod QR di – termasuk di Lembah Klang, Pulau Pinang dan di myTukar Auto Fair 2022 sebelum ini di Plentong, Johor Bahru – menjelang acara hari ini. Kotak bergerak turut diletakkan di Ipoh, Taiping, Alor Setar, Johor dan Pulau Pinang.

Mereka yang mengimbas kod dipuji untuk merebut hadiah layak sehingga RM200.000, dengan barang-barang yang lebih layak didedahkan jika semakin ramai yang mengimbas – hari ini, antara hadiah yang diumumkan adalah bensin tahunan setahun.

Langkah itu berikutan pertumbuhan yang stabil dalam pasaran kereta yang terpakai, dengan permintaan meningkat sebanyak lapan peratus pada suku pertama tahun ini. myTukar Auto Fair 2022 yang sedang berlangsung memenuhi kebutuhan pelanggan ini, dengan lebih 1.000 kenderaan terpakai myTukar Bersertifikat tersedia untuk lebih 6.000 orang yang dalamjangka memenuhi fasiliti di Puchong Selatan tersebut dalam tempoh tiga hari akan datang.

Pengunjung yang mahu melakukan nilai tukar-beli akan mendapat terus untuk kereta sedia ada mereka, kadar faedah serendah 1.88% dan kelulusan pada hari yang sama kereta diterima. Maklumat lanjut dapat diperoleh melalui laman web myTukar, yang juga dikemas kini dengan imej korporat oren baharu ini.